Plăți Instant pentru companii

Plătești sau încasezi bani în timp real

Află mai multe detalii Solicită acest serviciu

Am introdus noul serviciu Plăți Instant prin care plățile sau încasările pe teritoriul țării se întâmplă în maxim 10 secunde, rapid prin intermediul aplicațiilor de Internet Banking Patria Online.

Ce oferă serviciul de Plăți Instant?

 • Cea mai rapidă plată interbancară în condiții de maximă siguranță 
 • Sumă generoasă – transfer rapid (plată/încasare) pentru sumele de până în 49.999 lei, pe teritoriul României, prin băncile care oferă acest serviciu
 • Siguranță sporită - serviciul garantează efectuarea plăților și administrarea informaţiilor atașate acestora în condiții de siguranță deplină
 • Independență față de orele de business - transmiţi sau primești bani oricând doreşti, întrucat și banca ta îți va oferi acest serviciu non-stop

Avantajele Plăților Instant:

 • Disponibilitate - Plăți Instant este disponibil ORICÂND (24 de ore pe zi, 7 zile pe săptămână, 365 de zile pe an)
 • Siguranță - operatorul servciului Plăți Instant este TRANSFOND, instituție responsabilă pentru desfășurarea compensării și decontării electronice interbancare în România începând cu anul 2005
 • Viteză - plata și recepţionarea imediată a banilor în cont (transferul de la o bancă la alta durează doar câteva secunde)
 • Comoditate - vă puteți conecta la contul dvs. prin intermediul internet banking și efectuați o plată instant

* tranzacțiile în regim instant inițiate în intervalul în care au loc procesele interne legate de închiderea e zi/lună/an  pot fi temporar indisponibile, în funcție de intervalul orar la care se încearcă tranzacția. 

Îți prezentăm mai jos câteva informații de care să ții cont:

 • Acest serviciu va fi disponibil sub forma unei opțiuni de selecție a tipului de prioritate dorit pentru plata respectivă către un cont deschis la oricare din băncile beneficiare care oferă la rândul lor acest serviciu. 

 • Suma maximă care se poate procesa printr-o plată în regim instant este de maxim 49.999,99 lei, inclusiv.

 • În cazul în care condițiile de eligibilitate (banca beneficiară și respectiv suma) pentru o plată instant sunt îndeplinite în cadrul formularului de plată din aplicația de Internet Banking, prioritatea implicită pentru plata introdusă va fi cea instant. 
 • În cazul în care dorești să efectuezi plata în regim de prioritate standard sau urgent, ai posibilitatea să selectezi acest lucru din cadrul listei derulante de opțiuni din formularul de plată, înainte de a confirma plata respectivă. 
 • Prioritatea selectată în cadrul introducerii unei plăți se va regăsi și în mesajul de rezultat al tranzacției.
 • Deasemenea, vei putea verifica oricând starea plății inițiate în istoricul de tranzacții din cadrul aplicației de Internet Banking. 
 • Băncile elibigile, participante la sistemul de plăți instant și către care poți beneficia de acest serviciu sunt următoarele: BCR, BRD, BT, CEC Bank, Libra Internet Bank, Raiffeisen Bank, Vista Bank, Intesa Sanpaolo Bank. Lista va fi actualizată permanent ori de câte ori vor apărea modificări.

Costurile serviciului Plăți Instant

Tarifele pentru noul serviciu sunt incluse în listele de tarife și comisioane persoane juridice în vigoare:

Operațiune fără numerar în LEI Tarif
Plăți/încasări în regim instant (Plăți Instant/Instant Payment)
0 lei – 999,99 lei 8 LEI*
1000 lei – 49.999,99 lei 9 LEI*

*Include comisionul Transfond

Lista integrală a Tarifelor și Comisioanelor pentru Persoane Juridice aplicabilă o regăsești aici, secțiunea persoane juridice. sau la sediul unităților teritoriale Patria Bank.

Serviciul este asigurat în parteneriat cu TRANSFOND și este parte componentă a Casei de Compensare Automată a plăților interbancare – SENT.

Patria Club Patria Blog Vânzări de imobile Cariere Patria de Oriunde Devino
client online