Patria SecurePay este noua metodă de autorizare a plăților online cu cardul accesibilă gratuit tuturor utilizatorilor de carduri Patria Bank: autorizarea în „2 pași”

În ce constă autentificarea în 2 pași?

 • introduci aici o parolă statică stabilită de tine, la prima tranzacție online (parola va rămâne aceeași pentru fiecare tranzacție), apoi
 • introduci parola dinamică primită prin SMS (cod OTP – one time password) la numărul de telefon mobil înregistrat în sistemul nostru (parola unică va fi primită la fiecare tranzacție)

Introducerea acestei noi metode de autorizare a tranzacțiilor din 1 martie a determinat și o actualizare a documentului „Condiții Generale pentru utilizarea cardurilor de debit destinate persoanelor fizice” și „Condiții Generale pentru utilizarea cardurilor de debit destinate persoanelor juridice”, accesibil oricând pentru consultare în secțiunea „Documente Contractuale”.

Dacă deja ai optat pentru validarea tranzacțiilor folosind aplicația Patria Secure Pay nu mai este necesară nicio acțiune din partea ta.

Metoda de autorizare a plăților cu cardul Patria Secure Pay

Ce este Patria Secure Pay?

Siguranța și securitatea tranzacțiilor tale online cu cardul sunt importante pentru noi, iar prin aplicația Patria SecurePay cu autentificare prin amprentă digitală la plata cu cardul, ești în siguranță atunci când faci cumpărături online.

 • se instalează pe orice telefon mobil de tip smartphone cu sistem de operare Android și iOS și poți înrola orice card Patria Bank
 • îți oferă posibilitatea de a utiliza autentificarea biometrică, adică prin amprentă digitală, în momentul realizării unei tranzacții e-commerce pe internet
 • autentificarea biometrică oferă un nivel înalt de securitate
 • confirmi simplu și rapid plățile tale online

Cum te asiguri ca poți folosi Patria Secure Pay?

 1. Ești client Patria Bank, deținător sau utilizatori de card, persoană fizică sau antreprenor cu card de companie
 2. Ai numărul de mobil valid înregistrat în sistemul băncii – adică folosești numărul pe care l-ai declarat la bancă la deschiderea relației sau la ultima actualizare de date
 3. Ai un telefon de tip smarthone cu sistem de operare Android sau iOS, cu conexiune la internet activă, cu o versiune de software actualizată cât mai recent (versiune +6 la Android, +9 la iOS)

Cum funcționează efectiv SecurePay pentru plata cu card?

 • Descarci aplicația din magazinele Android și iOS:

 • Primești un cod de activare prin SMS pentru confirmare, instalare și introducere date card
 • Înregistrează cardul Patria Bank și activează identificarea cu amprentă digitală.

  IMPORTANT! Asigură-te că autentificarea biometrică este activată și amprenta este adăugată.
 • La următoarea tranzacție online cu cardul, Patria SecurePay se activează automat
 • La efectuarea unei plăți la un comerciant online înrolat în protocolul 3D Secure, primești o notificare de confirmare sau respingere tranzacție. Confirmarea tranzacției se va face biometric, prin atingere senzorului de amprentă al telefonului.

Cum poti face un update de versiune pentru sistemul de operare Android?

 • Stergi cardurile inregistrate din versiunea curenta si apoi dezinstalezi aplicatia
 • Accesezi magazinul virtual Google Play si descarci noua versiune a aplicatiei Patria SecurePay (update)
 • Continui cu instalarea aplicatiei si inregistrarea cardurilor in noua versiune a aplicatiei.

Atentie! Ai grija sa stergi cardurile inregistrate din versiunea curenta inainte de dezinstalarea aplicatiei Patria SecurePay, pentru a evita probleme de accesare. In cazul in care nu ai sters intai cardurile inregistrate este necesar sa apelezi Contact Center Patria Bank pentru deblocarea serviciului de autentificare.

Asta ar fi tot, simplu, nu-i așa?

Dacă întâmpini orice fel de dificultăți sau erori, găsești pașii de urmat pentru instalarea aplicației și utilizarea acesteia în Ghidul de utilizare al aplicației disponibil în română sau engleză.

Găsești aici Termenii și condițiile generale de utilizare ale acestui serviciu (Conditions of use of the Patria SecurePay biometrics application).

Bine de știut

Pentru ca o tranzacția să fie autentificată biometric, comerciantul la care efectuezi tranzacția trebuie să fie înrolat în protocolul de securitate 3D Secure. Dacă nu este înrolat, nu vei fi notificat prin aplicația Patria SecurePay, iar tranzacția se va efectua prin fluxul clasic, mai puțin securizat (prin cod unic SMS).

Asigură-te că faci cumpărături de la comercianți siguri.

Este foarte important să fim atenți și precauți atunci când facem cumpăraturi on-line, de pe site-uri locale sau internaționale, pentru a ne proteja de orice situație care ne-ar putea afecta securitatea financiară. Consultă Ghidul de Securitate al platilor pe internet.